Anne Sullivan

Quan es tracta d’etiquetar i posar noms a les coses, sovint no és gens senzill.

Posar un nom a un nou projecte significa trobar l’essència, significa; una línia d’actuació, significa; determinar un caràcter.

Volíem que el nom de l’escola, la grafia i el logotip, comuniqués perfectament la nostra ànima.  

Va ser inusualment senzill, juntament amb el Francesc Granja, amic i fundador del projecte, vàrem buscar persones que haguessin fet de la seva vida una inspiració per als demés.

En la recerca, aparegué una imatge en blanc i negre, però amb una vida plena de llum i colors, una mestra que ha estat un referent educatiu, i que la seva filosofia de vida, amb valors universals, encaixava com un guant amb el què volem transmetre com a escola.

Anne Sullivan.

Anne Sullivan (1866 – 1936) va ser una mestra que va dedicar la major part de la seva vida a una alumna, Helen Keller, una nena que al cap de pocs mesos de vida va patir una greu malaltia que la deixà sorda, cega i per tant, també muda, amb greus problemes de convivència i personalitat.

A causa de l’aïllament que li provocà la malaltia, cap professional de l’època es va veure capaç de donar una oportunitat a aquesta nena.

Gràcies a la valentia d’Anne Sullivan, la seva iniciativa, la seva passió pel que feia, la seva vitalitat, les seves ganes d’aprendre, el seu talent i la seva generositat, Helen Keller, no només aconseguí establir contacte amb el món que l’envoltava, sinó que va ser la primera persona sorda-cega en aconseguir una llicenciatura universitària.

A partir d’aquí, sempre de la mà d’Anne Sullivan, Helen, desenvolupà tota la seva carrera professional com a prestigiosa escriptora i com activista política en defensa de les persones vulnerables i de la pau al món.

La figura i el llegat d’Anne Sullivan ens inspira a l’hora de definir els valors que volem traslladar a la nostra escola, les anomenades 7 fortaleses d’Anne Sullivan que de manera atemporal són font d’inspiració en molts camps professionals.

Et convidem a iniciar un viatge per la nostra web, on conèixer el per què de la nostra escola, els nostres principis i els valors que ens sustenten.